A scheme for two bespoke 4 bedroom family dwellings, located in West Wittering. The two independent styles and forms have been designed to be independent but also to complement each other, with the ‘beachy’ theme plot being located away from No.32 so that there is no repetition within the street scene.

Plot one has a ‘beach’ theme design with a traditional tiled roof, coloured weatherboard cladding, white render and grey windows. The roof and eaves are of a traditional arrangement with overhang and gutters. It is designed with materials that are freely used within the surrounding area and is similar in form to that of other newly developed or re-clad properties within the immediate area and existing street scene. It has a ‘New England’ form that is extremely popular within the Wittering’s.

Plot two has more of a unique ‘Urban’ look but utilises traditional materials but in a modern way, with a vertical slate clad wrapping wall and roof, red facing brick ground floor and grey windows. The vertical slate is wrapped tight to the structure with hidden gutters, which gives the property an ‘industrial’ form but is softened by the slate texture. This wrapping slate façade partially extends over the balcony area to create a sun shade for the double height first floor lounge, which is further added to with vertical brise-soleil. The garage has been stepped to further create a break to the form from that of Plot One and to ensure the two are read as two individual plots.