A comprehensive scheme for 32 no. affordable apartments complemented its environs yet formed a focal point to a prominent site in the city of Southampton.

The street scene and topography of the area dictated that any structure built on the site would have to complement the scale of the adjoining properties whilst reflecting the raised road, which wrapped the site on its northern and eastern boundaries. Therefore the scheme developed the concept of stepping the vertical massing of the building with the highest section sited in the centre of the street façade.

From the raised street, the building is three storey at each end rising to four on the corner, although due to the nature of the site, much of the ground floor is semi sunken from street view. To the rear, the building has an extra lower ground floor, cut into the sloping ground, allowing the development to maximize its density without compromising the massing of the building or its impact on its location.